AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, u razgovoru sa predsednikom Parlamenta Gruzije Iraklijem Kobakhidzeom, zahvalio toj zemlji što nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i ocenio da Srbija i Gruzija dele zajedničke vrednosti i principijelno zastupaju pozicije poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih zemalja.

Predsednik Vučić je ocenio da su odnosi dveju zemalja dobri i prijateljski, ali da je ekonomska saradnja nedovoljno razvijena, izrazivši nadu da će već na prvom sastanku Mešovitog komiteta za ekonomsku, trgovinsku i naučno-tehničku saradnju, u julu u Tbilisiju, biti napravljeni pomaci i utvrđeni prioriteti saradnje. On je naglasio da će otvaranje diplomatske kancelarije Gruzije u Beogradu, odnosno Srbije u Tbilisiju, značajno doprineti boljem upoznavanju i češćim kontaktima dveju strana.

Foto: Tanjug

Dvojica sagovornika su, s tim u vezi, izrazili interesovanje i za moguće otvaranje direktne aviolinije između Beograda i Tbilisija.

Foto: Tanjug

Predsednik gruzijskog Parlamenta Kobakhidze je rekao da su veoma zainteresovani za iskustva Srbije na planu evropskih integracija i izrazio zadovoljstvo što je uspostavljen okvir saradnje, koji podrazumeva razmenu informacija kroz konsultacije nadležnih ministarstava.

#Aleksandar Vučić

#Gruzija

#Srbija

'